Slovenië – Soča vallei natuur- & wandelreis  | 8 dgn

Wat/waar: natuur- en wandelreis Slovenië
Duur: 8 dagen

Prachtige wandelreis in Slovenië. Een land dat klein is in omvang maar groots als het om spectaculaire natuur gaat. Je vindt hier magnifieke bergen, groene heuvels, prachtige kloven, meren, rivieren en watervallen. Daarnaast heeft het ook een aantal zeer interessante wijngebieden. Verspreid over het land tref je oude steden met een rijke cultuur en authentieke dorpen. Het is een ideaal land voor de natuurliefhebber maar zeker ook voor de levensgenieter!

Al wandelend en reizend door het landschap met haar groene heuvels en indrukwekkende bergen ervaar je de eigenheid die het land tot zo’n bijzondere bestemming maakt en maak je op een unieke manier kennis met dit kleine maar o zo mooie land.

Wandelen & genieten

We starten in de bruisende, oude stad Ljubljana en reizen verder naar de Soča vallei, die naar ons idee tot de allermooiste regio’s van Slovenië behoort. Vlakbij de grens met Italië kronkelt de Soča rivier door een prachtig groen landschap. De magnifieke Julische Alpen tekenen zich af tegen de achtergrond en zorgen voor fotogenieke plaatjes.
Wij maken prachtige wandelingen o.a. door de indrukwekkende Tolmin kloof en het nationale Triglav park. We bezoeken kleine dorpen, mooie oude steden zoals Bled en wippen ook nog even de grens met Italië over.

 

Sloveense keuken & wijnen

Slovenië produceert heerlijke kwaliteitswijnen. Een groot aantal wijnproducenten brengt eerlijke wijnen op de markt die ambachtelijk zijn geproduceerd. Authenticiteit en jarenlange traditie vormen de basis. Slovenië staat door haar wijnen maar ook door de nadruk op ambachtelijk bereide producten zoals onder meer olijfolie en kaas, op een hoge plaats bij de Slow Food beweging. Wij proeven de voortreffelijke Sloveense wijnen en genieten van de goede Sloveense keuken.

 

Accommodatie

Wij verblijven tijdens deze reis twee nachten in de mooie stad Ljubljana, de andere dagen verblijven wij in de prachtige Soča vallei in een comfortabel hotel, gevestigd in een historisch gebouw in het oude plaatsje Tolmin. Een geweldige locatie voor het ontdekken van de vallei met haar prachtige natuur, het zuidelijke deel van de Julische Alpen en historische plaatsen. Het hotel is op loopafstand van de river de Soča waar je verschillende watersporten kunt beoefenen en ook kunt zwemmen, hoewel het water flink koud is!

Aanvullende informatie

De reis er naar toe:
Er wordt gevlogen op Ljubljana. Als je zelf met vervoer komt kun je de groep in Ljubljana treffen.

Voor wie
De reis is geschikt voor mensen met een goede conditie en enige bergwandelervaring. Mensen die geïnteresseerd zijn in de natuur maar ook in de cultuur en lokale keuken

Accommodatie
Er wordt verbleven op basis van een 2-persoonskamer met eigen badkamer. Een éénpersoonskamer is tegen een toeslag van € 170,00 te boeken.

Data  & prijzen 2023
14/7 € 1575,- nog 2 plaatsen vrij
17/9 5 1395,-

1-pers.kamer toeslag € 170,-

Aantal dagen 8
Niveau reis 2

Aantal deelnemers
minimaal: 8

maximaal: 12

Inclusief

 • vlucht Amsterdam – Ljubljana
 • alle in het programma genoemde transfers
 • verblijf o.b.v. 2-pers.kamer met badkamer
 • 7 x ontbijt
 • 7 x diner
 • enthousiaste en ervaren Sloveense reisleider/chauffeur die Nederlands spreekt
 • Engels/Duits sprekende wandelgids
 • entree Vintgar kloof

Exclusief

 • drankjes bij de maaltijden
 • lunches
 • eventuele extra activiteiten
 • ruimbagage € 52,- retour
 • bijdrage reisgarantiefonds € 7,50 p.p.
 • boekingskosten € 20,- per boeking

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek vanaf Schiphol naar Ljubljana. We maken een wandeling door het oude stadsdeel van Ljubljana. De gids zal ons de geschiedenis van deze mooie stad vertellen. De rest van de dag kun je vrij besteden en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan één van de vele mooie musea. ’s Avonds gebruiken we gezamenlijk een traditioneel Sloveens diner in een restaurant.

Dag 2: Na het ontbijt rijden we in een kleine 2 uur naar het pittoreske dorpje Most na Soči en wandelen van daaruit naar het eeuwenoude plaatsje Tolmin, gelegen in de prachtige groene Soča vallei. We verblijven hier in een comfortabel hotel in het oude centrum. Onze wandeling voert ons langs de groene oever van het meer en we genieten van prachtige uitzichten. We eten ’s avonds in een goed, plaatselijk restaurant.
Wandeling ca. 13 km – ca. 4 uur, +/- 460 m.

Dag 3: Tolmin kloof en Javorca
Vandaag wandelen we vanuit het hotel door een schilderachtige omgeving en komen langs de verborgen Beri waterval. We wandelen verder door de indrukwekkende Tolmin kloof. Een prachtige wandeling langs grotten, watervallen en uitzichtpunten. De prachtige vegetatie geeft het een sprookjesachtige sfeer! Bij de juiste weeromstandigheden is het water dat door de kloof loopt puur turquoise van kleur. Wandeling ca. 11 km, ca. 4 uur, – 300 m.
We laten de speciale sfeer van de kloof op ons inwerken voordat een prachtige rit ons bij de herdenkingskerk van Javorca brengt, hoog gelegen in de bergen. De kerk is gebouwd ter herinnering aan de gevallen Hongaarse soldaten bij de strijd om Tolmin tussen 1915 en 1917. Alle namen van de 2564 gevallen soldaten zijn in massieve eikenhouten panelen gebrand. Het is een speciaal monument voor de eerste Wereldoorlog.
In de middag kunnen de liefhebbers verschillende watersportactiviteiten op de rivier de Soča ondernemen. In de avond hebben we een diner in een sfeervol restaurant.

Dag 4: Triglav Nationaal Park
Na het ontbijt rijden we in ca. 2 u via een prachtige weg naar het indrukwekkende Triglav Nationaal Park. Het nationale park is vernoemd naar de hoogste berg in Slovenië, de Mount Triglav met een hoogte van 2.864 meter. Het nationale park ligt in het Sloveense alpengebied, de Julische Alpen en is adembenemend mooi. We wandelen omhoog naar de Vršič-pas, de hoogste bergpas van Slovenië. De pas is gelegen in de oostelijke Julische Alpen. We genieten hier van een prachtig uitzicht over de bergen.
Wandeling ca, 11 km, ca. 4,5 uur, +/- 300 m. Als we willen kunnen we de wandeling verlengen.
Op de terugrit naar het hotel brengen wij een bezoek aan de mooie waterval van Kozjak. In de avond wacht ons weer een lekkere maaltijd.

Dag 5. Water avonturen op Soča en verdere verkenning omgeving
De Soča vallei staat bekend als één van de beste watersportgebieden van Slovenië. Je kunt hier raften, kanoën, kayakken, suppen en meer. Een mooie ervaring om deze prachtige vallei vanaf het water te ervaren. Als je dat liever wilt kun je in de ochtend natuurlijk ook zelf op pad gaan of lekker een terrasje pakken. In de middag verkennen wij de omgeving verder en bezoeken mooie plekken.

Dag 6: Alpe Adria Trail – Kolovrat
Na het ontbijt hebben wij een transfer van ca. 45 min. Wij wandelen vandaag over het laatste deel van de lange afstandswandelroute de Alpe Adria Trail, voor de grens met Italië. Dit is een prachtig gedeelte! Na een gematigde klim worden we beloond met een indrukwekkend uitzicht op de toppen van de Julische Alpen en de stad Tolmin. Om een echte Italiaanse ‘cappuccino’ te drinken moeten we de grens over en afdalen naar de eerste berghut Wandeling 8 km, ca. 4 uur, + 670 m.

Dag 7: Meer van Bled – de Alpine parel
Na het ontbijt rijden wij naar het treinstation (ca. 15 min.) en beginnen we de dag met een mooie treinrit naar de Oostenrijkse grens. Onze wandeling begint in Blejska Dobrava. We volgen de bergrivier Radovna langs steil oprijzende kliffen naar de sprookjesachtige Vintgar kloof met zijn turquoise kleurige water. Aan de rand van het bos gaat het verder naar de stad Bled aan het gelijknamige meer. Daar hebben we de mogelijkheid om het kasteel of het eiland van Bled te bezoeken (optioneel), te zwemmen of te ontspannen aan de oevers van het meer. We rijden na ons bezoek aan Bled door naar Ljubljana waar we de laatste avond spenderen en overnachten.
Wandeling 12 km, ca. 4 uur, +/- 190 m

Dag 8: Vandaag vliegen wij in de ochtend terug naar Nederland.

Inschrijven op deze reis