Kleinschalige duurzame wandelreizen, wandelvakanties & actieve reizen

single reizen, groepsreizen, individuele reizen & reizen op maat


Albanië, België, Bulgarije, Engeland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië,

Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije

 

Duurzaam reizen met respect voor natuur & cultuur

Reizen zijn helaas nooit 100% duurzaam maar wandelreizen behoren tot de meest duurzame reizen. Vanaf het begin van ons bestaan in 2000, is onze leidraad altijd geweest om te reizen met respect en interesse in natuur en cultuur. Duurzaam reizen is voor ons dan ook geen nieuw begrip.

Wij proberen met onze kleinschalige reizen zoveel mogelijk een positieve impact te hebben op de bestemmingen waar wij komen door de lokale bevolking en economie te ondersteunen en bewustzijn en bescherming van de natuur op lokaal niveau te stimuleren. Juist in plattelandsgebieden die leeglopen kan kleinschalig toerisme zorgen voor een kentering waardoor jongeren niet meer massaal wegtrekken. Een mooi voorbeeld hiervan is bijv. de lange afstandwandelroute de Lycian way in Turkije die voor veel werkgelegenheid, herwaardering van de natuur en het platteland heeft gezorgd.
Daarnaast is reizen nog steeds een prachtige manier om je blik te verruimen en contacten te leggen met mensen uit andere culturen.

 

Achtergrond van onze wandelreizen & actieve vakanties

Earth Tracks is opgezet door Evelien Bogaart. Zij is afgestudeerd Cultureel Antropologe, gespecialiseerd in de positieve en negatieve gevolgen van toerisme op een plattelandssamenleving. Vanuit deze achtergrond heeft zij in 2000 de reisorganisatie Desert Tracks opgezet, gespecialiseerd in bijzondere woestijn wandelreizen i.s.m. de bedoeïenen. Enige jaren later is daar de bestemming Turkije bijgekomen.

Door de onrust in het Midden Oosten is in 2014 de naam Desert Tracks veranderd in Earth Tracks en is de aandacht verlegd naar streken in en aan de randen van Europa. Streken met prachtige natuur, gastvrije dorpen, mooie oude steden en goede mogelijkheden voor wandelreizen, wandelvakanties en actieve reizen.

Voor de wandelreizen in Turkije is tevens een aparte website: Turkije Natuurlijk. Hier op zijn ook alle groepsreizen en individuele wandelreizen te vinden over de Lycian Way, de St. Paul Trail en de Carian Trail. Stuk voor stuk gebieden waar het prachtig wandelen is en waar je de grote gastvrijheid van de lokale bevolking ervaart!

Type reizen

Wij bieden kleinschalige wandelreizen, wandelvakanties & actieve reizen in Europa en de randen hiervan. Op bestemmingen waar we zelf enthousiast over zijn! Onze reizen zijn zowel single reizen, groepsreizen als individuele reizen.
Tijdens onze reizen verblijf je, waar mogelijk, in kleinschalige accommodaties. De bagage wordt, waar nodig, altijd voor je vervoerd. Wij bieden ook vele tochten over verschillende lange afstand wandelpaden. Onze reizen zijn voor mensen die van de gebaande paden af willen wijken en op een rustige manier een land/regio willen verkennen.

Er wordt gereisd in kleine groepen (6 – 12 personen). Tevens bieden wij individuele wandelreizen aan waarbij je er zelf op uit trekt, met zijn tweeën of met een eigen groepje. Je kunt ook kiezen voor een reis op maat. Wij werken voor een aantal groepsreizen met 2 andere organisaties samen zodat de reizen sneller het minimum aantal deelnemers bereiken. Sommige van deze reizen kunnen een iets groter aantal deelnemers hebben.

 

Vriendelijke groet,

Evelien Bogaart

Earth Tracks