Tsjechië – Wandelvakantie Sever Ceska single reis | 8 dgn

Wandelen in Noord-Tsjechië, Boheems Paradijs en Reuzengebergte

Wat/waar: wandelvakantie Noord Tsjechië, standplaats
Duur: 8 dagen

In Tsjechië kun je heerlijk wandelen. Het land heeft een goede combinatie van natuur, boerenlandschap en oude cultuurschatten. Onze uitvalsbasis tijdens deze afwisselende wandelvakantie is het kleine dorp Bila Tremesna in het voorland van het Reuzengebergte, dicht bij de voet van de berg Zvicina. Wij verblijven hier in een fijn familiehotel van Nederlandse eigenaren. Het is een mooi oud gebouw uit 1866 dat grotendeels gerenoveerd is.

Tsjechië single wandelreis
Tsjechië single wandelreis

Wandelvakantie: natuur & cultuur

De wandelingen in Noord Tsjechië zijn een gevarieerde mix van natuur en cultuur. Zo bezoeken wij het mooie stadje Dvur Kralove en de oudste stuwdam van Tsjechië, prachtig ingebed in het heuvelachtige boslandschap als een tekening van Anton Pieck.

In het Boheemse Paradijs, ook Cesky Raj genoemd, wandel je letterlijk op, over en onder de grillige rotsformaties. Nergens anders in Tsjechië is het landschap zo uniek en onwerkelijk als daar. We maken een dagwandeling naar Kuks, bekend om haar historisch ziekenhuis en beelden van de bekende beeldhouwer Matthias Braun midden in het bos.

De wandelingen

De wandelingen in Noord Tsjechië gaan door heuvelachtig terrein met hoogteverschillen tot maximaal 500 meter; de reis is niet zwaar hoewel een klimmetje niet uit de weg wordt gegaan.
Een enthousiaste lokale (Nederlands-, Duits- of Engelssprekende) gids die steeds meeloopt, maakt je tijdens deze wandelvakantie deelgenoot van de geheimen van het noorden van Tsjechië, oftewel in het Tsjechisch: Sever Ceska.

Aanvullende informatie

Deze reis wordt met meerdere reisorganisaties aangeboden en kan een groter reisgezelschap hebben – max 16 deelnemers. De uitvoering van de reis is in handen van één van onze partnerorganisaties.

Zwaarte
Wandelingen door heuvellandschap met een gemiddelde lengte van 15km (1 x 10 km en 1 x 12 km).

Reis met de trein
Voor deze reis wordt gebruikt gemaakt van de ICE dagtrein van elk station in Nederland of België naar Zittau.

Voor wie
Deze reis is een single reis voor mensen die zonder partner reizen. Je verblijft als je wilt in een 1-persoonskamer (zonder extra kosten).

Hotel
Ligging: rustig in de bosrijke natuur, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes in waaronder Bila Tremesna.
Faciliteiten: restaurant, bar, zwembad (bronbad), WIFI op de benedenverdieping
Kamers: 1- en 2-persoonskamers met douche en toilet
Maaltijden: ontbijt (buffet) en diner in het hotel
Extra: na een wandeltocht kun je (tegen betaling) heerlijk relaxen in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een welverdiende massage

Data 2021
30/4 – 7/5 2021
7/5 – 14/5 2021
25/6 – 2/7 2021
23/7 – 30/7 2021
20/8 – 27/8 2021
17/9 – 24/9 2021
15/10 – 22/10 2021

Alle data zijn single reizen, voor mensen die zonder partner reizen

Prijzen
€ 730,- incl. treinreis
€ 810,- incl. treinreis, vertrek juli/augustus

 

Aantal dagen 8
Niveau reis 2

Aantal deelnemers
minimaal: 6
maximaal: 16

Inclusief

Elk Nederlands of Belgisch station – Zittau v.v. per trein incl. zitplaatsreservering

 • Transfer Zittau – Bila Tremesna v.v. per minibus
 • 7 overnachtingen in 1- of 2-persoons kamer met douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • 7 x diner
 • Lokale Engels-/Duitssprekende reisleider
 • Plaatselijk vervoer per trein of minibus

Geen toeslag voor een 1-persoonskamer!

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Drankjes en hapjes onderweg
 • Boekingskosten € 20,- per boeking

Dagprogramma

Dag 1: Treinreis van elk Nederlands of Belgisch Station naar Zittau (ca. 850 km) per dagtrein. Vertrek Amsterdam ca. 07.00 uur, Utrecht ca. 07.30 uur, Arnhem ca. 08.00 uur, aankomst Zittau ca. 18.30 uur. Transfer naar de accommodatie bij Bila Tremesna.

Dag 2: Wandeling ca. 10 km/4 uur vanuit het hotel rondom de berg Zvicina.

Dag 3: Mooie wandeling van Kuks, met haar prachtige historische ziekenhuis en beeldentuin, naar Dvur Kralové. De route leidt door een bosrijke omgeving. Transfers vanuit het hotel heen en terug 15 min. Wandelduur ca. 15 km/5 uur.

Dag 4: Wandeling vanuit het hotel via een 19e eeuwse stuwdam naar het stadje Dvur Kralové met een gezellig marktplein. De stuwdam is de oudste van Tsjechië en ligt midden in het bos als een sprookjesprent van Anton Pieck. De dam staat sinds  2010 op de Unesco werelderfgoedlijst. Per lokale bus reizen wij terug naar het hotel (15 min). Wandelduur afhankelijk van de gekozen route.

Dag 5: Vrije dag. Mogelijkheid voor een bezoek aan Hradec Králove of Praag op eigen gelegenheid. Ter plaatse ontvang je de treintijden (station op 500 m. afstand) en  informatie over o.a. een stadswandeling. Alternatief: extra wandeling in de directe omgeving van het hotel.

Dag 6: Mooie wandeling in de omgeving van Pecka, wij bezoeken o.a. de oude burcht. Binnen is een expositie over de voormalige eigenaar en bewoner Krystof Harant, die 7 talen sprak, muziek componeerde en in 1608 een boek schreef over zijn pelgrimage naar Jerusalem. Per lokale bus reizen wij terug naar het hotel (15 min.).  Wandelduur ca. 12km/4 uur.

Dag 7: Wandeling door het nationale natuurpark Cesky Raj (Boheemse Paradijs) met unieke grillige rotsformaties. Sinds 1955 is het een beschermd natuurgebied onder de naam ChKO Český ráj en in 2005 werd het uitgeroepen tot UNESCO Geopark. Je vindt hier miljoenen jaren oude zandsteenrotsen, diepe dalen, glinsterende bergmeren, mooie vergezichten over de bosrijke omgeving en hier en daar oude kastelen en burchten. De trekpleister van Mala Skala is de, boven op een rotsmassief gebouwde, gotische burcht Vranov Pantheon met een prachtig uitzicht. Wij reizen met de trein naar het natuurpark, reisduur heen en terug 1,5 uur. Wandelduur ca. 15 km/5 uur.

Dag 8: Transfer naar Zittau. Van Zittau – elk Nederlands of Belgisch station per dagtrein. Vertrek Zittau ca. 09.00 uur, aankomst Arnhem ca. 20.00 uur, Utrecht ca. 20.30 uur, Amsterdam ca. 21.00 uu).

Let op: afhankelijk van weersomstandigheden kan de reisleider de volgorde van de wandelingen of de routes aanpassen.

Inschrijven op deze reis

  Uw reisdatum (dd-mm-yyyy)

  Gegevens hoofdboeker

  2e deelnemer

  (Verplicht indien van toepassing)

  Aanvullende gegevens


  Indien er geen 2-persoonskamer op indeling beschikbaar is bij een groepsreis, zullen wij de 1-pers.kamer toeslag minus 25% korting berekenen.

  De verzekering wordt afgesloten via Natuurlijk Reizen.
  De premie bedraagt 6 % van de reissom plus € 4,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting.


  Heeft u alles ingevuld? Klik dan op verzenden