Roemenië – Wandelreis Maramures groepsreis | 8 dgn

wandelreis_roemenie_maramures_earth_tracks

Wandelen door een authentieke en gastvrije streek in Roemenië

Wat/waar: groepswandelreis door de noordelijke streek Maramures
Duur: 8 dagen

Deze wandelreis in de Maramures brengt je in een streek die altijd een beetje anders is geweest dan de rest van Roemenië. Van oudsher werd de Noordelijke regio Maramures ongemoeid gelaten en ver verwijderd van Boekarest is dit lange tijd zo gebleven. Hierdoor is het één van de meest authentieke streken van Roemenië met een rijk cultureel erfgoed. Hiertoe behoort o.a. de unieke dorpsarchitectuur van houten kerken, huizen en prachtig bewerkte toegangspoorten. De bevolking bestaat uit een bonte en boeiende mix van Roemenen, Hongaren en Saksen.

Wandelen door de Maramures

Tijdens deze wandelreis in Roemenië lopen wij voornamelijk door een heuvellandschap maar wij maken ook twee mooie wandelingen in het gebergte. Het heuvellandschap van de Maramures wordt gedomineerd door kleinschalige landbouw waarbij het merendeel van het werk nog met man- en paardenkracht wordt gedaan. Onderweg komen wij boeren tegen die het land bewerken, herders die met hun kudden ronddwalen en vooral veel paard en wagens. De bergwandelingen vormen een mooie afwisseling, hier vinden wij meren, weiden,  watervallen en prachtige vergezichten.
.

Roemeense gastvrijheid

Wij wandelen door mooie dorpjes met bijzondere architectuur en oude ambachten. Hoewel de Maramures niet rijk is, is deze streek ook zeker niet arm te noemen. De huizen en tuinen worden met zorg onderhouden en zijn veelal kleurrijk om te zien. De mensen zijn trots en werken hard op het land. Ze zijn erg vriendelijk en en nodigen je al snel uit om wat met ze te drinken! Tijdens deze wandelreis zullen we dan ook zeker genieten van de gastvrijheid van het Roemeense platteland.

Aanvullende informatie

Vlucht
Vlucht Amsterdam naar Cluj – Napoca.

Zwaarte
Wij wandelen grotendeels door een heuvellandschap maar maken ook twee wandelingen in de bergen. Er wordt gemiddeld zo’n 350 m per dag gestegen, de afdalingen hebben op een aantal dagen wat meer hoogteverschil, m.n. dag 7 is een lange afdaling van in totaal 1000 m. De reis is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie en enige bergwandelervaring.

Voor wie
Deze reis is voor mensen die zowel de natuur als de cultuur van de Maramures willen ontdekken.

Accommodaties
Tijdens de reis overnachten we in Cluj in een hotel. In de Maramures overnachten wij in kleine familie pensions en gastenhuizen o.b.v. een 2-persoonskamer. Onder het genot van een borreltje worden lekkere streekgerechten voor ons klaargemaakt. Indien er veel mensen een 1-persoonskamer hebben geboekt, kan het zijn dat er in een dorp in twee gastenhuizen wordt verbleven, we gebruiken de maaltijden samen. De kosten voor één 1-pers. kamer (beperkt beschikbaar) zijn € 125.
Deze reis is door ons ontwikkeld maar wordt i.s.m. 2 andere organisaties aangeboden zodat we de vertrekdata bijna altijd kunnen garanderen.

Begeleiding
De reis wordt begeleid door een enthousiaste en ervaren Engelstalige gids die het gebied goed kent. Op de testreis van 28 mei gaat tevens een vertegenwoordiger van Earth Tracks of Natuurlijk Reizen mee.

Data 2019
28 mei – 4 juni testreis* vertrekgarantie
6 – 13 juli
*De reis in mei is een testreis voor onze nieuwe programma

Prijs
mei reis € 995,-
juli reis € 1095,-
Prijs op basis van volpension (behalve avondmaaltijd dag 1)
Kosten 1-pers. kamer (beperkt beschikbaar) € 135,-

Aantal dagen 8
Niveau reis 2
met pittige afdaling op dag 7

Aantal deelnemers
minimaal: 6

maximaal: 14

Inclusief

 • vlucht en transfers
 • transfers zoals verder genoemd in programma
 • 7 x ontbijt
 • 6 x picknicklunch
 • 6 x avondmaaltijd
 • accommodatie o.b.v. 2-pers.kamer
 • Enthousiaste, ervaren Engels sprekende gids

Exclusief

 • avondmaaltijd in Cluj
 • drankjes
 • eventuele  entreegelden
 • ruimbagage € 25 per enkele reis
 • € 15,00 bijdrage reisgarantiefonds per boeking
 • € 15,00 boekingskosten

Dagprogramma

Dag 1. Vlucht naar Cluj- Napoca, transfer naar het hotel in de mooie universiteitsstad Cluj. Na het inchecken zullen wij ergens wat gaan eten.

Dag 2. Na het ontbijt rijden we met de privé minibus naar de Maramures. We stoppen in de Lapus regio, welke is omringd door vulkanische bergen. In dit prachtige gebied maken we onze eerste wandeling. We vinden hier indrukwekkende rotspartijen, canyons, grotten, watervallen en kleine authentieke dorpen. Aan het eind van de middag komen we aan in het mooie dorp Breb met haar traditionele huizen en vriendelijke inwoners. We verblijven hier 2 dagen in een traditioneel gastenhuis waar lekker voor ons wordt gekookt.
Transfer totaal: ca. 3,5 – 4 uur
Wandeling: ca. 11 km, 350m stijgen, 350m dalen, ca. 4 uur.
 

Dag 3. Vandaag bezoeken wij een wat afgelegen gebied van de Maramures en maken een wandeling naar de Rooster’s Crest, een bijzonder vulkanische rotsformatie. Hier tref je een heel ander landschap aan met bergweiden, bergmeren en bossen. Aan het eind van de wandeling bezoeken we in Desesti, één van de meest indrukwekkende houten kerken van de regio. De kerk heeft mooie levendige schilderingen. We overnachten weer in Breb.
Transfer: 30 min.
Wandeling: ca. 18 km, 400m stijgen, 700m dalen, ca. 6 u.

Dag 4. Vandaag wandelen we door velden en bossen en komen door verschillende mooie  dorpen. De boeren zijn op hun land bezig waar het meeste werk nog steeds met paarden- en mankracht wordt gedaan. We bezoeken o.a. de indrukwekkende houten kerk van Poienile Izei, welke op de Unesco lijst staat. Hier in de buurt staat ook het klooster van Barsana, een waar meesterwerk! Indien mogelijk zullen wij deze ook bezoeken. Wij overnachten in het vriendelijke dorp Botiza in een gastvrije kleine accommodatie waar goed voor ons gezorgd wordt.
Transfer: 20 min.
Wandeling: 14 km, 350m stijgen, 450m dalen, ca. 4,5 – 5 u.

Dag 5. Na een korte transfer maken wij een mooie wandeling naar de dorpen in de omgeving. In het dorp Ieud bezoeken wij de oudste houten kerk in de Maramures welke in de 14e eeuw is gebouwd. Hiervandaan wandelen we naar het dorp Dragomiresti. Ons busje staat op ons te wachten om ons naar het volgende verblijf te brengen in het mooi gelegen dorp Salistea se Sus waar we 3 nachten zullen verblijven. Ook hier worden weer goede maaltijden voor ons bereid.
Transfer: 40 min.
Wandeling: 16 km, 350m stijgen, 700m dalen, ca. 5,5 u.

Dag 6. Na het ontbijt een korte transfer naar de pas van Setref waar we onze wandeling beginnen. Een mooie route door de glooiende heuvels van de Maramures, langs groene weiden, hooimijten en kleine boerderijen. Onderweg komen we waarschijnlijk schaapherders met hun kudden tegen en natuurlijk de boeren met hun paard en wagen.
Transfer: 40 min.
wandeling: 16 km, 350m stijgen, 700m dalen, ca. 5,5 u.

Dag 7. Vandaag wandelen wij door een ruiger gebied: de Rodnei bergen. Hier ontdekken we het hoogste deel van de Orientaalse Karpaten. We vinden hier bergmeren, weiden en de hoogste waterval van Roemenië. In de Rodnei bergen vind je bijzondere flora en fauna zoals Edelweiss, Kievitsbloemen, Lynxen en Adelaars. Aan het eind van de wandeling worden we weer teruggebracht naar ons dorp.
Transfer: 2 x 1 u
Wandeling: korte of lange wandeling
Kort: 13 km, 350m stijgen, 1000 m dalen, 4 u
Lang: 18,5 km, 600m stijgen, 1200m dalen, ca. 6 – 6,5 u.

Dag 8.Transfer naar Cluj. Aangekomen in de stad hebben we tijd om nog wat te drinken en te eten voordat wij verder rijden naar het vliegveld voor onze vlucht naar Nederland.
Transfer: ca. 3,5 u.

Inschrijven op deze reis

Uw reisdatum (dd-mm-yyyy)

Gegevens hoofdboeker

2e deelnemer

(Verplicht indien van toepassing)

Aanvullende gegevens


Indien er geen 2-persoonskamer op indeling beschikbaar is, zullen wij de 1-pers.kamer toeslag minus 25% korting berekenen.

De verzekering wordt afgesloten via Natuurlijk Reizen.
De premie bedraagt 6 % van de reissom plus € 4,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting.


Heeft u alles ingevuld? Klik dan op verzenden