Wandelen in Zuid Umbrië

Met deze wandelreis wandel je over het zuidelijk deel van de Via Francescana, je loopt van Assisi via Bevagna en Trevi naar Spoleto. Dit gedeelte van de route staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke cultuur. Je wandelt door plaatsen die verbonden zijn met het leven van Franciscus en je kunt volop genieten van het prachtige landschap en de heerlijke lokale producten van Umbrië. Tijdens het wandelen heb je vaak het rijk voor je alleen want rust en stilte regeren in Umbrië.


De wandelingen

Je wandelt door een heuvellandschap over goed beloopbare paadjes over de heuvelruggen en door mooie, lieflijke valleien. De lengte varieert van 4,5 tot 6,5 uur wandelen en de hoogteverschillen bedragen maximaal 500 meter.


Heerlijk eten en goed slapen

In Italië kun je natuurlijk niet om de goede lokale keuken heen, dit geldt ook voor Umbrië dat vooral bekend staat om zijn truffels, wijnen en olijfolie. Tijdens deze reis zul je volop proeven van de goede wijnen van de regio en de lekkere streekgerechten met in de herfst vele truffelvariëteiten. Twee bijzondere diners en twee wijnproeverijen verzorgen wij voor je.
Je overnacht in fijne, sfeervolle ***hotels, B&B’s en agriturismo’s op mooie en centrale locaties.

Aanvullende informatie

Hoe er te komen
Je kunt met de eigen auto naar Assisi rijden of met de trein reizen. Indien je wilt vliegen kan dit op Perugia of het wat verder gelegen Ancona, daarvandaan reis je met huurauto of OV naar Assisi. Vanuit Spoleto, waar de reis eindigt, kun je met het OV of transfer tegen toeslag, terugreizen naar Assisi.

Deze reis
Je kunt deze reis vanaf 2 personen boeken. De reis is ook langer te maken met extra dagen in één van de mooie plaatsjes op de route.

Wandelingen
Niveau 2, maximale hoogteverschillen van zo’n 500 m. Je kunt op een paar dagen ook kiezen voor een zwaardere wandeling op niveau 3. Zie het dagprogramma.

Accommodatie & maaltijden
Je verblijft in sfeervolle en comfortabele, charme ***accommodaties op mooie locaties. Het verblijf is inclusief ontbijt, een heerlijk diner met lokale specialiteiten in Trevi, een driegangenmenu in Spoleto, een wijnproeverij met hapjes in Bevagna en een wijnproeverij op een typisch wijndomein langs de wijnroute Sagrantino. In de plaatsjes waar je verblijft zijn verschillende eetgelegenheden, voor de lunch kun je een lunchpakket bestellen bij de accommodaties of onderweg wat eten of kopen.
Het is ook mogelijk om in iets eenvoudigere **/***accommodaties te overnachten, de prijs is dan € 590,- p.p.

Data
Hele jaar – op aanvraag

Prijzen
€ 650,00 p.p.
€ 590,00 p.p. bij verblijf in iets eenvoudigere accommodaties

o.b.v. verblijf op 2-pers. kamer met eigen badkamer

 

Aantal dagen 8
Niveau reis 2

Aantal deelnemers
minimaal: 2

Inclusief

 • 7 overnachtingen
 • 7 x ontbijt
 • diner in Trevi met truffels, olijfolie & lokale delicatessen
 • diner in Spoleto met een driegangenmenu
 • 1 wijnproeverij in Bevagna met snacks
 • 1 wijnproeverij op een typisch wijndomein langs de wijnroute Sagrantino
 • bagagevervoer op dag 2, 3, 4, 5 en 6 (max. 20 kg p.p.)
 • GPS-tracks om te downloaden voor Garmin, IPhone of Android-telefoon
 • roadbook (Engels), kaartmateriaal
 • lokaal noodnummer

Exclusief

 • heen- en terugreis
 • maaltijden niet genoemd bij incl.
 • drankjes bij de avondmaaltijden
 • entreegelden
 • boekingskosten € 20 per boeking
 • bijdrage reisgarantiefonds € 7,50 p.p.

Dagprogramma

Dag 1: Aankomst in Assisi, verblijf in fijne accommodatie in het centrum van de oude stad. In het hotel vind je een uitgebreid pakket met: routebeschrijving en roadbook, routekaarten, kleine gids, assistentienummer en GPS-tracks die kunnen worden gedownload op de iPhone/Android telefoon en op Garmin. Vrije tijd voor een bezoek aan het prachtige oude centrum van Assisi met o.a.de indrukwekkende kathedraal gewijd aan Sint Franciscus en de Giotto-fresco’s!

Dag 2: Na een rustig ontbijt vertrek je voor je eerste wandeling langs de historische weg van Sint Franciscus, de weg die hij liep om de paus in Rome te bezoeken. Je loopt van Assisi naar het prachtige Spello, één van de best bewaarde Middeleeuwse stadjes van Umbrië, je vindt hier o.a. de fresco’s van Pinturicchio. Verblijf in fijne accommodatie.
Je hebt vandaag de keuze uit 2 wandelingen: de eerste is het meest uitdagende pad omdat het tot aan de top van de berg Subasio Mount leidt, ca. 18 km, +879 / -976, hoogste punt 1134m, ca. 6,5 – 7 uur. De 2e wandeling is ca. 13 km, +570 / -730m, ca. 5 uur

Dag 3: Vandaag wandel je via een korte maar mooie route van Spello naar Bevagna, een prachtig Romeins en Middeleeuws stadje. Het ommuurde Bevagna is omringd door wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemvelden en gelegen aan de Sagrantino wijnroute. Bij aankomst in Bevanga wacht er een goede wijnproeverij met lekkere hapjes voor je, op een mooie plek in het oude centrum. Hierna heb je alle tijd voor een bezoek aan al het moois dat dit stadje te bieden heeft, zoals o.a. de Romeinse mozaïeken en het prachtige plein. Overnachting in fijne accommodatie.
Wandeling van ca. 12 km,
+30 m / -70 m, ca. 2.45 uur.

,

Dag 4: Bevagna – Trevi. Prachtige wandeling langs de Sagrantino wijnroute tot Montefalco, een bijzonder mooi gehucht met uitzicht over de vallei en de wijngaarden. Hier pauzeer je in een mooi wijndomein, inclusief wijnproeverij en hapjes. Na deze proeverij wandel je door naar Trevi, dat zich in het groen van de olijfgaarden heeft genesteld. Het dorp wordt niet voor niets la regina degli olivi, de olijvenkoningin, genoemd. De olijfolie zou één van de beste van heel Italië zijn! De stad is omgeven door olijfgaarden en heeft een fantastisch uitzicht over de heuvels en de vallei.
’s Avonds zul je hier genieten van het diner met truffels, olijfolie en lokale delicatessen in een restaurant in het centrum van de stad. Verblijf in fijne accommodatie.
Wandelduur ca. 17 km, ca, +200 m / -20 m, ca. 4,5 uur.

Dag 5: Trevi naar Poreta/ Campello. Je wandelt over de Via Francescana naar Campello alto met haar prachtige vergezichten over het dal van Spoleto. De wandeling leidt door een dal vol olijfgaarden, oude kastelen, mooie gehuchten en je zult genieten van de rust en ruimte om je heen. Overnachting in fijne accommodatie.
Wandelduur ca. 14 km, + 420 m / – 500 m, ca. 4 uur of zwaardere wandeling van ca. 19 km, + 940 m / – 995, ca. 6,5 uur.

Dag 6: Campello – Spoleto. Weer een prachtige wandeling over het platteland van Umbrië. Bij het verlaten van Poreta zijn er 2 opties om bij Spoleto te komen: een makkelijk en mooi vlak pad van 11 km of een wandeling met meer uitdaging van 15,5 km. Spoleto dateert uit het Romeinse rijk. Het stadje wordt gedomineerd door het fort van Albornoz en de Ponte delle Torri. Het is een elegante stad die zeer bekend is vanwege het jaarlijkse kunstfestival met verschillende voorstellingen zoals opera, toneel, dans, muziek, literatuur, beeldende kunst… Verblijf in fijne accommodatie.
Wandeling ca. 11 km, + 290 m / – 240 m, ca. 3 uur of een tocht van 15,5 km, + 600 m / – 550 m, ca. 5,5 uur.

Dag 7: Spoleto rondwandeling. Vandaag wandel je door deze mooie stad en ontdek je de indrukwekkende monumenten. Je zult tevens genieten van de geweldige keuken die je hier vindt. Voor veel mensen is Spoleto de mooiste stad van Umbrië met als absolute blikvanger de Ponte delle Torri: het Romeins uitziende aquaduct dat maar liefst een afstand van 230 meter en een hoogte van 80 meter overbrugt. Deze dag sluit je af met een heerlijk diner in een speciaal restaurant met een zeer bijzonder menu! Verblijf in fijne accommodatie.

Dag 8: Na het ontbijt einde van het programma. Vertrek van Spoleto met de trein/bus of privé transfer met toeslag naar Assisi om daarvandaan verder te reizen. Het is ook mogelijk om dit programma te verlengen, een extra dag in Assisi is sowieso aan te raden.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

Inschrijven op deze reis

  Uw reisdatum (dd-mm-yyyy)

  Gegevens hoofdboeker

  2e deelnemer

  (Verplicht indien van toepassing)

  Aanvullende gegevens


  Indien er geen 2-persoonskamer op indeling beschikbaar is bij een groepsreis, zullen wij de 1-pers.kamer toeslag minus 25% korting berekenen.

  De verzekering wordt afgesloten via Natuurlijk Reizen.
  De premie bedraagt 6 % van de reissom plus € 4,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting.


  Heeft u alles ingevuld? Klik dan op verzenden

  Categories: Italië individueel, Italië
  Tags: 
  Go to Top