Griekenland – Wandelreis Lesbos groepsreis | 8 dgn

Wandelen op een prachtig en gastvrij Grieks eiland

Wat/waar: wandelreis Lesbos, verblijf in 2 plaatsen
Duur: 8 dagen

Groene bossen, eeuwenoude wandelpaden, oude olijfgaarden, adembenemende uitzichten, stille dorpen en heerlijk eten; je vindt het allemaal op Lesbos. Een prachtig afwisselend eiland waar het grootschalige toerisme gelukkig aan voorbij is gegaan, je de ouderwetse Griekse gastvrijheid nog steeds aantreft en je heerlijk kunt wandelen.
Naast de mooie wandelingen maak je ook kennis met de goede pure keuken van het eiland en kun je je zelf ook aan de Griekse gerechten wagen.

Wandelvakantie Lesbos Griekenland

Wandelen, Grieks koken en meer

Wij nemen je aan het begin van deze wandelreis mee naar het monumentale stadje Molivos dat tegen een berg is aangebouwd, in het noorden van Lesbos. Wij verblijven even buiten het stadje in de accommodatie bij een vriendelijke Griekse familie. Natuurliefhebber en fotograaf Jan van Lent  maakt ons tijdens een wandeling door het achterland van Molivos wegwijs in de culinaire en medicinale werking van bloemen, planten en kruiden.
Halverwege de week verhuizen we naar het zuiden, voor een verblijf in het boerenhotel Marita in Skamnioudi, langs de binnenzee van Kalloni. Eigenaar Yanis tovert met zelf verbouwde ingrediënten de meest fantastische maaltijden in elkaar. We verkennen de omgeving van de dorpen Skamnioudi en Lisvori te voet en liefhebbers kunnen Grieks leren koken in het restaurant van Ianoula in het haventje van Skamnioudi.

 

Bergdorpen, kaas en watervallen

Op het programma staat verder een wandeling in de omgeving van de indrukwekkende Olympos berg waar we onder meer dwalen door de smalle straatjes van het traditionele bergdorp Agiasos. De volgende dag leidt een mooie route ons naar de watervallen van Pesas. Tevens bezoeken we een lokale kaasfabriek waar ze heerlijke Griekse kaasjes produceren.
Deze reis op het mooie Lesbos is letterlijk en figuurlijk een heerlijke wandelreis!

Aanvullende informatie

Voor wie
Deze wandelweek is geschikt voor mensen met een goede basisconditie en enige bergwandelervaring.

Accommodaties
Er wordt verbleven in kleinschalige appartementen bij gastvrije families op basis van een 2-persoonskamer met badkamer. Bij beschikbaarheid is een 1-persoonskamer tegen een toeslag van € 85,- te boeken.

Begeleiding
Deze reis wordt begeleid door Sigrid van der Zee of Els Maes, beiden wonen al langdurig op het eiland, spreken de taal vloeiend, houden van “hun” eiland en weten de  mooiste en meest bijzondere plekjes op Lesbos te vinden!


Data 2018
Wij hebben nog geen data gepland voor 2018.
Met een eigen groepje (min. 6 personen) zijn data in overleg mogelijk.

Prijs
€ 995 incl. vlucht (afhankelijk van de periode)
1-pers. kamer toeslag € 95,-

Aantal dagen 8
Niveau reis 2

Aantal deelnemers
minimaal: 8
maximaal: 12

Inclusief

 • vlucht
 • 7 overnachtingen/ontbijt
 • 3x diner
 • 4x lunch
 • kookworkshop
 • kruidenwandeling
 • water en wijn bij de maaltijden
 • Nederlandstalige reisleiding
 • alle transfers volgens programma
 • alle entrees volgens programma

Exclusief

 • drankjes en overige persoonlijke kosten
 • niet genoemde maaltijden
 • boekingskosten € 15 per factuur
 • bijdrage garantieregeling € 15 per factuur

Dagprogramma

Dag 1: Aankomst en vervoer naar de accommodatie bij Molivos. Wij verblijven op 5 min. loopafstand van dit prachtige monumentale stadje. De accommodatie is een typisch Griekse plek. De man des huizes is boer en heeft schapen en olijfgaarden. Zijn vrouw maakt de meeste heerlijke lekkernijen met fruit en groenten uit eigen tuin en serveert deze in het restaurantje bij de accommodatie. In de avond staat er een lekker buffet voor ons klaar.  Wij verblijven hier  3 nachten.

Dag 2: Boodschappen doen in de natuur – circa 6 kilometer, ongeveer 4 uur wandelen.
Leer alles over de medicinale en culinaire toepassing van bloemen, kruiden en planten tijdens een wandeling met fotograaf en natuurliefhebber Jan van Lent door het achterland van Molivos en door het monumentale stadje Molivos. Aansluitend een goede lunch.

Dag 3: Wandeling naar Petri via de Molenvallei – circa 15 kilometer, ongeveer 5 uur wandelen.
We lopen door het achterland van Molivos naar de Ligonas Molenvallei, een prachtig natuurgebied van grote geologische waarde met de ruines van 18 watermolens. Onderweg lunchen we in het mooi gelegen bergdorpje Petri.

Dag 4: Later in de ochtend worden we naar onze volgende accommodatie in Skamnioudi gebracht waar de gastvrije eigenaar ons opwacht. Het is een mooie rit van ca. 1,5 uur, onderweg zullen we even bij de “schildpaddenpoel” stoppen waar we honderden waterschilpadjes zullen zien. Skamnioudi ligt aan de zuidkant van de golf van Kalloni. Een leuk plaatsje met een lang smal strand, enkele taveerna’s en een klein haventje.

In de middag brengen we een bezoek aan de lokale kaasfabriek waar diverse soorten kaas worden gemaakt van schapen- en geitenmelk. We eten ‘s avonds bij het hotel.

Dag 5: Wandeling rond Lisvori, koken en lunchen in Skamnioudi – circa 13 kilometer, ongeveer 4 uur wandelen.
Deze wandeling laat je kennismaken met de agriculturele en natuurlijke historie van Zuid-Lesvos. We lopen langs de ruines van een oude watermolen, een Ottomaanse bron, de hete bronnen van Lisvori en de overblijfselen van Koutir, de oudste prehistorische citadel van Lesvos.
Vandaag kunnen de liefhebbers ook hun kookkunsten verder ontwikkelen met een kookworkshop in het restaurant van Ianoula in het haventje van Skamnioudi. Met aansluitend een uitgebreide lunch.

Dag 6: Wandeling rond het traditionele bergdorp Agiasos – circa 15 kilometer, ongeveer 5 uur wandelen.
Het dorp Agiasos ligt op de helling van de berg Olympos en is een mooi dorp met traditonele huizen en smalle straatjes. Na een wandeing door het dorp maken we een schaduwrijke en afwisselende rondwandeling door de indrukwekkende natuur. Onderweg genieten we van mooie uitzichten. Tijdens de wandeling zijn er verschillende mogelijkheden om iets te drinken of te eten in een van de gehuchtjes langs de route. We wandelen over kasseienpaadjes, bergpaadjes en landweggetjes.

Dag 7: Een rondwandeling naar Achladeri via Pesas waterval – circa 15 kilometer, ongeveer 5 uur wandelen.
Vanaf ons hotel lopen we door de olijfboomgaarden en een uitgestrekt naaldbos naar de mooie watervallen van Pesas. Op de terugweg volgen we de kustlijn van de Baai van Kalloni. ´s Avonds een lekkere afscheidsmaaltijd.

Dag 8: Transfer luchthaven

Inschrijven op deze reis

Uw reisdatum (dd-mm-yyyy)

Gegevens hoofdboeker

2e deelnemer

(Verplicht indien van toepassing)

Aanvullende gegevens


Indien er geen 2-persoonskamer op indeling beschikbaar is, zullen wij de 1-pers.kamer toeslag minus 25% korting berekenen.

De verzekering wordt afgesloten via Natuurlijk Reizen.
De premie bedraagt 6 % van de reissom plus € 4,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting.


Heeft u alles ingevuld? Klik dan op verzenden