Griekenland – Wandelreis Kreta groep & single reis | 8 dgn

wandelreis op Kreta

Wat/waar: wandelen & culinair genieten op Kreta – Griekenland, verblijf in 3 plaatsen
Duur: 8 dagen

Kreta heeft een imago van zon, zee en strand maar wie iets verder kijkt, ziet een schitterend eiland met een enorme variatie aan natuur, cultuur en gastronomie. Met deze wandelreis laten wij je graag op een bijzondere manier kennis maken met dit prachtige en veelzijdige eiland. Wij wandelen deze week door prachtige natuur en ontdekken de rijke cultuur. Wij komen op bijzondere plekken, ontmoeten de lokale bevolking en proeven heerlijke lokale gerechten en producten. De wandelingen leiden over prachtige kustpaden over de kliffen tot mooie tochten in het bergachtige gedeelte van het eiland.
Deze wandelvakantie op Kreta is tegelijkertijd een culinair avontuur, met op het menu heerlijke delicatessen maar ook de recepten van oma met wilde planten en kruiden.

Wandelen op Kreta

We wandelen door eeuwenoude olijfgaarden en bezoeken onderweg kleine Byzantijnse kerken. We komen bij één van de oudste olijfbomen ter wereld, welke minimaal 3000 jaar oud is, of zoals sommigen beweren: zelfs 5000 jaar oud!
We ontdekken al wandelend de cultuur van het eiland van Zeus, vanaf de Minoïsche beschaving tot op heden en leren de gebruiken kennen. We genieten van de natuur, bloemen, wilde kruiden, het prachtige gevarieerde landschap met bergen, kloven en de heldere blauwe zee.


Culinair avontuur

We genieten deze week van de authentieke en goede Kretenzische keuken met gebruik van eigen producten. Zo verblijven we o.a. bij een traditionele kaasboerderij; we zien hoe de kaas wordt gemaakt en genieten van een bijzondere maaltijd van lokale producten. We proeven hier ook van de geproduceerde olijfolie. Natuurlijk mogen ook de lekkere wijnen van Kreta niet ontbreken; tijdens een proeverij maken we kennis met een paar goede kwaliteitswijnen.


Verblijf op Kreta

We verblijven in fijne, sfeervolle en comfortabele accommodaties, speciaal uitgezocht voor het bijzondere karakter van deze reis. Wij hebben hierbij in het bijzonder gelet op kleinschaligheid, sfeer, comfort en gastvrijheid. We hebben bewust gekozen voor door de lokale bevolking gerunde onderkomens. Overal heb je een eigen badkamer en bijna altijd een balkon of terras.

Aanvullende informatie

Hoe er te komen
Wij vliegen vanaf Amsterdam naar Chania – Kreta. Terug vliegen wij vanaf Heraklion.

Wandelingen
De wandelingen zijn geschikt voor ieder met een goede basisconditie en enige bergwandelervaring. Tijdens de reis maken we mooie, gevarieerde wandelingen door een heuvel- en bergachtig gebied met klimmetjes en afdalingen.

Accommodaties
Wij verblijven in 3 verschillende plaatsen in fijne accommodaties o.b.v. een 2-persoonskamer met eigen badkamer.

Begeleiding
Deze reis wordt begeleid door een bijzonder gepassioneerde Nederlandstalige gids die al ruim dertig jaar op Kreta woont en de taal vloeiend spreekt.

Data 2021
18/10 nog een paar plaatsen vrij!

Prijs
€ 1295,-

Prijs o.b.v. halfpension
Toeslag 1-pers. kamer  180,-

Aantal dagen 8
Niveau reis 2

Aantal deelnemers

minimaal: 6

maximaal: 12

Inclusief

 • vlucht
 • alle genoemde transfers
 • accommodatie o.b.v. 2 -pers.kamer met eigen badkamer
 • 7 x ontbijt
 • 7 x diner
 • proeverijen
 • bagagevervoer

Exclusief

 • lunches
 • drankjes
 • ruimbagage € 26 per enkele vlucht
 • boekingskosten € 20
 • bijdrage reisgarantiefonds € 7,50 p.p.

Dagprogramma

Dag 1. Aankomst in Chania. Vrije tijd en diner in Chania. Chania is een stad met een prachtig oud gedeelte, waar in de architectuur de hele geschiedenis van Kreta terug te zien is. Meer dan 5000 jaar is Chania bewoond geweest en er is een mengeling van Byzantijnse, Ottomaanse, Venetiaanse, Neoclassicistische en hedendaagse gebouwen. Het heeft een schitterende Venetiaanse oude haven en het is een plezier om door de straatjes en steegjes te dwalen. We overnachten hier twee nachten vlakbij het strand en de oude haven. Tijd om de oude stad te verkennen en ‘s avonds  in een heerlijk authentiek restaurantje te genieten.
Verblijf: 2 nachten hotel
Transfer luchthaven – Chania: 20 min.

Dag 2. Chania en Dorpentocht: We gaan naar de markt en andere adresjes om heerlijke, verse typische producten van het eiland te ontdekken. Rond het middaguur rijden we naar een authentiek dorpje op West Kreta en maken een mooie wandeling door de kloof van Deliana. Een heel ander landschap weer, met veel groen en eeuwenoude olijfbomen. In Deliana vinden we een uitstekend adresje voor onze lunch. Later in de middag bezoeken wij een bijzondere en unieke fabriek van biologische olijfolie en een klein olijfoliemuseum. We vinden hier ook een imposante olijfboom van meer dan 3000 jaar oud! Hierna is het tijd om te genieten van een paar uitstekende wijnen bij één van de beste lokale producenten.
Wandeling in de ochtend: ca. 8 km, ca. 2 uur, +/- 200m.

Dag 3. Loutro – Aradena – Marmara: Van Chania rijden we met de lijnbus naar de Zuidwestkust van het eiland en een stuk langs de Noordkust, dan door de prachtige Witten bergen, naar de havenstad Chora Sfakion. We nemen de boot tot Loutro en stappen over op een kleinere boot en varen we naar Marmara, een mooie baai aan de Lybische Zee. Na
een duik in zee en een lichte lunch, vertrekken we te voet naar Agia Roumeli, een wandeling langs de zuidkust, via het strand Agios Pavlos, met een zeer oude byzantijnse kerk. We verblijven twee nachten in Agia Roumeli.

2 nachten verblijf: eenvoudig familie pension.
Wandeling: ca. 12 km, 4,5 uur wandeltijd maar met zwempauze en fotograferen ca. 5,5 uur.
Reistijd: 1,5 uur naar Sfakia. 20 + 40 min. boot.

Dag 4. De Samaria kloof: We vertrekken vroeg en maken een prachtige wandeling door één van de diepste kloven van Europa. We wandelen tot aan een bijzonder en verlaten dorpje in de kloof. Dit dorp was vroeger enkel tijdens de droge maanden bewoond en diende als schuilplaats gedurende de vele eeuwen van strijd tegen de verschillende bezettingen in Kreta. Na een lekkere picknick in de kloof, lopen we terug en genieten we van het indrukwekkende en wilde landschap. Bij aankomst kunnen we een verfrissende duik in zee nemen. Wandeling: ca. 18 km, ca. 6 uur, +400m, -400m.

Dag 5. Loutro – Chora Sfakion – Axos: Met de ochtendboot naar Loutro. Vertrek te voet naar Sfakia. We volgen een mooi kustpad en zullen bij het prachtige strand Glyka Nera een zwempauze maken om volop te genieten van de zee. Daarna lopen we door naar het vissersplaatsje Chora Sfakion, hiervandaan reizen we door de Witten bergen terug naar de noordkust. Daarna rijden wij verder in oostelijke richting naar het hartje van Kreta, Axos. We verblijven hier op een mooie agri tourismo met o.a. een eigen kaasboerderij, voor drie nachten.
Wandeling: ca. 2 uur, 40 min. boot, 2 uur reistijd.

Dag 6. Wandeling Axos – Beni: Vandaag maken we een prachtige wandeling door de eeuwenoude olijfgaarden met onder andere een bezoek aan kleine Byzantijnse kerken, het Chalepas-klooster en het dorp Beni. Een zeer gevarieerd landschap met een mooi oud pad. In de namiddag is er een kookdemonstratie met Kretense traditionele recepten die we ‘s avonds zullen proeven. Wandeling: ca. 10 km, 3,5 uur, +200m, -200m. Transfer terug 25 min.

Dag 7. Wandeling Zominthos – Anogeia: Transfer naar de overblijfselen van het Minoïsche paleis Zominthos: de geboorteplaats van Zeus en gelegen aan de voet van de berg Ida. Hiervandaan wandelen we naar het historische en authentieke dorp Anogeia, waar we kunnen lunchen. Na de wandeling bezoeken we de ‘boerderij’ van ons verblijf, we zien hier hoe op traditionele wijze kaas wordt gemaakt  en  proeven de olijfolie, de honing, eau de vie en natuurlijk de kaas van het huis. Wandeling: ca. 10 km, 3 uur, -500m, transfer 40min. + 15 min.

Dag 8. Transfer naar de luchthaven van Heraklion en vlucht terug naar Schiphol. Voor een late vlucht kan er gekozen worden voor een vrije dag in Heraklion waar je o.a. Knossos kunt bezoeken, heerlijk kunt ronddwalen en op een terrasje kunt genieten.

Inschrijven op deze reis  Inschrijfformulier

  Alle velden graag invullen. Indien niet van toepassing "nee" invullen.

  Uw reisdatum (dd-mm-yyyy)

  Gegevens hoofdboeker

  2e deelnemer

  (indien van toepassing)

  Aanvullende gegevens (noodzakelijk om alle vragen in te vullen, indien niet van toepassing "nee" invullen)


  Een 2-persoonskamer is momenteel alleen beschikbaar voor deelnemers die met zijn 2en boeken.

  De verzekering wordt afgesloten bij Allianz.
  De premie bedraagt 6 % van de reissom plus € 4,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting.


  U heeft alle velden gecontroleerd en daar waar nodig ingevuld.