Duitsland – Zwarte Woud single wandelvakantie | 8 dgn

Wandelvakantie Duitsland, Zwarte Woud

Wat/waar: single wandelvakantie Duitsland, standplaats
Duur: 8 dagen

Single wandelvakantie in het Kinzigtal, gelegen in het Zwarte Woud in Duitsland. Deze prachtige groene vallei is gelegen aan de Kinzig rivier. De vallei wordt omringd door indrukwekkende heuvels, bergen en bossen en staat bekend om de weelderige landschappen, charmante dorpen en historische bezienswaardigheden. Het is een gebied waar natuur en cultuur op mooie wijze samenkomen en een ideale bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een dichtbebost gebied en middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de Rijn en aan de Franse grens. Tussen de bossen zijn vele mooie dorpen en stadjes te vinden die uitnodigen om rond te dwalen.
Het Schwarzwald ligt op ca. 600 kilometer van Midden-Nederland en dankzij de snelle Duitse treinen duurt de reis ernaartoe niet langer dan een halve dag.


De wandelingen

De wandelingen in het Kinzigtal leiden langs verfrissende beekjes en watervallen, door valleien, heuvels en door laaggebergte. Vanaf de hoger gelegen delen hebben wij indrukwekkende vergezichten.
De rivierdalen bevinden zich op een hoogte van ongeveer 200 meter boven zeeniveau terwijl de wandelingen daar tot zo’n 400 meter boven kunnen gaan. De hogere toppen vormen een indrukwekkende achtergrond tijdens onze wandelingen.


Zell am Harmersbach

Het kleine stadje Zell am Harmersbach, waar ons hotel staat, ligt aan de Harmersbach, een riviertje dat uitkomt in de Kinzig welke op haar beurt weer instroomt in de Rijn. De Kinzig komen we tijdens de wandelingen wandelen vrijwel elke dag tegen.
Wij overnachten in het rustig gelegen hotel Kleebad op basis van een kamer voor alleengebruik met eigen badkamer.

Aanvullende informatie

Zwaarte
Wandelingen door heuvellandschap en laaggebergte, stijgende en dalende trajecten afgewisseld met relatief vlakke stukken. Hoogteverschil iedere dag ca. 400-500 meter, lengte tussen de 11 – 18 km. Tijdens de tweede, derde en vierde wandeling is het mogelijk om halverwege individueel te besluiten om verder te gaan (kosteloos) met de trein of bus.

Reis met de trein
Voor deze reis wordt gebruikt gemaakt van de ICE dagtrein van elk station in Nederland of België naar Zell am Harmersbach. Reisduur is ca. 6 uur.

Accommodatie
Wij verblijven in het rustig gelegen hotel Kleebad in Zell am Harmersbach. Het verblijf is op basis van een kamer voor alleengebruik met eigen badkamer. Het hotel heeft een buitenterras, restaurant en bierstube.  De maaltijden bestaan uit ontbijt (buffet) en 3-gangendiner (keuze uit 2 menu’s of vegetarisch) in het restaurant van het hotel. Het hotel ligt op 800 m. van het treinstation.

Data 2024
16/7
2/8

Prijs
€ 995,- incl. treinreis
verblijf op 1 of 2-pers. kamer voor alleengebruik

 

Aantal dagen 8
Niveau reis 2

Aantal deelnemers
minimaal: 10
maximaal: 14

Inclusief

Elk Nederlands/Belgisch station – Harmerbach am Zell v.v. per trein
7 overnachtingen in 1- of 2-persoons kamer voor alleengebruik met eigen badkmaer
7 x ontbijt
7 x diner
Nederlandse reisbegeleider/gids
vervoer naar en van de begin- en eindpunten van de wandelingen per trein

 

Exclusief

  • Lunches
  • Drankjes bij de maaltijden
  • Boekingskosten € 25,- per boeking
  • bijdrage reisgarantiefonds € 9,- p.p.

Dagprogramma

Dag 1: Elk Nederlands of Belgisch station naar Zell am Harmersbach per trein. Vertrek vanuit Amsterdam om ca. 08.00 uur, vertrek vanuit Utrecht om ca. 08.30 uur, vertrek vanuit Arnhem om ca. 09.00 uur. Aankomst in Zell am Harmersbach om ongeveer 16.00 uur). Als er genoeg tijd is, maken we alvast een korte oriëntatiewandeling van ongeveer 5 km (1,5 uur) door het dorp en de directe omgeving.

Dag 2: Wandeling Zell am Harmersbach – Oberharmersbach
We beginnen in Zell am Harmersbach en gaan richting Oberharmersbach, langs karakteristieke boerderijen in het Zwarte Woud. Vervolgens gaan we verder via de berghut “Vogt auf Mühlstein”, waar je hapjes en drankjes kunt krijgen, en passeren we de plateaus Heugrabeneck en Rebberg. Na de wandelingreizen wij met de trein terug naar Zell am Harmersbach (15 minuten).
Wandeling ca. 13,5 km/4,5 uur, hoogte tussen 215-640 m, totaal stijgen ca. 430 m.

Dag 3: Zell am Harmersbach – Gengenbach
Vanuit Zell am Harmersbach gaan we op weg naar Gengenbach. Wij wandelen  langs de Wallfahrtkirche (bedevaartkerk) en door het dal van de Nordrach. Deze route voert ons langs de berghut Lärchenhütte, het uitkijkpunt Teufelskanzel en de Jakobskapelle. Gengenbach staat bekend als “één van de het mooiste plaatsjes van Duitsland”. Na de wandeling keren we terug naar Zell am Harmersbach met de trein (15 minuten reistijd).
Wandeling ca. 16 km/5 uur, hoogte tussen 175-600 m., totaal stijgen ca. 480 m., inkorting wandeling v.a. Nordrach mogelijk.

Dag 4: Wandeling Haslach
Deze wandeling door Haslach begint bij het oude Kapucijnenklooster en voert langs het stationpad, de Heilige Bron en de Sandhaasenhütte naar de Urkopf, de hoogste berg in het Haslach-district. Op de Urkopf kun je genieten van een rustmoment met prachtig uitzicht vanaf de uitkijktoren. Vervolgens leidt de routeons over de Rotweinbänkle (rode wijnbank), de Duivelskansel en de Molenkapel terug naar het historische oude stadscentrum van Haslach. Hier vinden we verschillende cafés om lekker bij te komen van de wandeling.
Transfer naar Haslach (35 min.) per trein. Wandeling ca. 12,5 km/3,5 uur, hoogte tussen 204-635 m., totaal stijgen ca. 450 m.

Dag 5: Vrije dag
Vandaag kunnen de liefhebbers Freiburg met het mooie oude centrum te bezoeken (ongeveer 60 minuten met de trein, gratis met je Konus Gästekarte). In Freiburg kun je onder andere de Altstadt ontdekken met zijn historische Marktplatz omringd door gezellige terrasjes. De stad zelf wordt beschouwd als de middeleeuwse hoofdstad van het Zwarte Woud. Je kunt ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende Freiburger Münster, met zijn kerktoren van 116 meter hoogte.

Dag 6: Wandeling Hausach
Vandaag een prachtige wandeling die ons leidt naar de magische uitzichtpunten hoog boven zowel het Kinzigtal als het Wolftal. Onze route neemt ons mee door het schilderachtige Schwarzwald dorp Mühlenbach, langs de rustgevende Waldsee en dwars door het mysterieuze “stadje onder de burcht,” Hausach. Na een mooie wandeling reizen wij in 45 min. terug met de trein.
Wandeling ca. 18,5 km/6 uur, hoogte tussen 215-520 m., totaal stijgen ca. 630 m. Inkorting wandeling v.a. Hausach mogelijk.

Dag 7: Rondwandeling Zell am Harmersbach
Deze wandeling begint recht voor onze accommodatie. Deze route vormt een schilderachtige lus en leidt ons langs prachtige plekken zoals Biberach, Rebhöfe, Hangererstein en Schönberg. Tijdens onze wandeling is het zeker de moeite waard om even te pauzeren bij het Augustus-Lehmann-paviljoen. Vanaf dit uitkijkpunt kunnen we genieten van een weids uitzicht over Unterentersbach en het schilderachtige Harmersbachtal. Bij terugkeer in het hotel staat er een verfrissend koud drankje op ons te wachten!
Wandeling ca. 11,4 km/3,5 uur, hoogte tussen 450-500 m, totaal stijgen ca. 250 m

Dag 8: Na een rustig ontbijt checken wij uit bij het hotel. We nemen de trein vanaf Zell am Harmersbach om ca. 10.30 uur, aankomst Arnhem ca. 16.30 uur, Utrecht ca. 17.00 uur, Amsterdam ca. 17.30 uur.

Let op: afhankelijk van weersomstandigheden kan de reisleider de volgorde van de wandelingen en/of de routes aanpassen.

Inschrijven op deze reis